L’originalitat, la utilitat i la capacitat cobrir una necessitat social són les característiques que van portar a Absorvalia a guanyar la categoria d’Emprenedoria Social dels Premis Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras del 2016.

Els seus fundadors, ens han explicat amb una entrevista que, Absorvalia, va destacar per ser un projecte que dissenya i produeix productes pensats per casos d’incontinència per a totes les edats. Gràcies a aquest públic tan ampli, poden cobrir una necessitat que fins ara, les empreses convencionals, no havien cobert, dit d’una alta manera, abans d’Absorvalia no es trobaven productes d’incontinència per a persones adultes que per causes patològiques o psicològiques en pateixen.  Segons els fundadors del projecte “ la idea és crear productes que facilitin i permetin fer una vida el més normal possible a usuaris, famílies, docents i professionals relacionats directament amb els usuaris”. Per altra banda, el que també fa especial aquesta acció és que tots els seus productes ” comporten una important reducció de residus difícilment degradables a diferència dels productes d’un sòl ús”. Així doncs, aquesta idea ha aconseguit millorar la qualitat de vida de molts dels seus usuaris, ja que s’han adaptat a la necessitat que tenen moltes persones adultes.

L’equip del projecte ens han explicat que el guardó d’Emprenedoria Social va significar ” un impuls, un ressò, un reconeixement a nivell personal i prestigi de la marca Absorvalia” cosa que els ha servit com a carta de presentació des de llavors. Començant el projecte sense cap tipus de finançament i aportant recursos des de les pròpies butxaques, guanyar els va permetre continuar creant nous prototips que tenien en ment, però, fins aleshores, no s’havien posat en marxa per falta de finançament.

Absorvalia és un projecte viu que està intentant consolidar-se a l’Estat espanyol i que té com a objectiu arribar a altres països europeus.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, ho podeu fer clicant a aquest enllaç.