Premis d'Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras

Una iniciativa de Plataforma Educativa per fomentar la innovació social, la emprenedoria social i la corresponsabilitat ciutadana

[catch-breadcrumb]

Víctimas con Voz, Cooperativa Terram i l’Escola d’Educadors i Educadores especialitzats de Girona guanyadors de la 11a edició dels Premis d’Acció Social. 

Plataforma Educativa ha celebrat aquest matí, 21 d’abril, l’acte d’entrega de Premis de l’11a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, que tenen com a objectiu reconèixer la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen a Catalunya. L’acte s’ha celebrat en un format híbrid: de forma presencial a l’auditori Manel Xifra Boada, del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i per streaming, a través de la pàgina web dels premis.

En la salutació institucional de l’acte hi ha hagut la intervenció del sr. Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i de Jordi Pascual, director general de Plataforma Educativa.

Enguany, de les més de 30 propostes presentades, el jurat ha decidit que les candidatures guanyadores són:

· Innovació Social; Projecte Víctimas con Voz

· Emprenedoria Social; Cooperativa Terram

· Corresponsabilitat Ciutadana; Teresa Castanys

 

Projecte Víctimas con Voz

És un projecte sense ànim de lucre creat per Sergi M. Blanco, i que té com a objectiu la creació d’un espai per ajudar a víctimes de maltractaments, de bullying i de violència virtual, a través de proporcionar consells i eines que ajudin a afrontar de la millor manera possible les situacions exposades.

Víctimas con Voz ha estat la guanyadora de la categoria Innovació Social amb un premi de 2.000 euros.

Cooperativa Terram

És un projecte que busca donar resposta a dues realitats: la falta de relleu generacional als camps i la manca d’oportunitats laborals i socials per aquells col·lectius més vulnerables (joves, persones amb alguna discapacitat, amb malaltia mental, drogodependents, aturats de llarga durada, majors de 45 anys, etc).

Així doncs, busquen impulsar l’ocupació social i laboral, a través de l’agricultura i l’elaboració de productes amb la que permeti combatre el despoblament de la zona.

Aquest projecte es crea des d’una mirada territorial i és per aquest motiu que busca revertir desigualtats a la zona de les Terres del Sénia i les Terres de l’Ebre.

Cooperativa Terram ha estat la guanyadora de la categoria Emprenedoria Social amb un premi de 1.000 euros.

Teresa Castanys

Finalment, el premi a la Corresponsabilitat Ciutadana és per l’equip impulsor de l’Escola d’Educadores i Educadors Especialitzats de Girona, i ho personalitzem en l’Educadora Social Teresa Castanys com a una de les persones que ha participat activament en aquesta iniciativa, i que ha contribuït a transformar i definir la professió de les Educadores i Educadors Socials.

Acabada l’entrega de premis, s’ha presentat la nova publicació de Plataforma Educativa que du per títol: “Protopies: Futurs que toquen de peus a terra”, una obra elaborada a quatre mans pel dr. Daniel Fierro i per Carmen Castrejón que ens mostra projectes de caire social que han promogut canvis socials significatius, duradors i que generen evidències d’impacte i que inspiren per a ser el canvi que volem veure al món. L’acte ha comptat a més, amb l’actuació de Toni Beiro.

Des de Plataforma Educativa volem agrair a totes les persones i entitats que han participat i ens han acompanyat en aquesta nova edició dels premis, per contribuir un any més a l’acció social i a fer millor la vida de les persones.

Guanyadors premis 2023
guanyadors premis 2023

Copyright © 2022 Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras