Kloosiv Housing SCCL, Donem Vida al Bosc i Josep Maria Solé Chavero, premiats en la 12a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras

Plataforma Educativa ha celebrat aquest matí, 23 d’abril, l’acte d’entrega de premis de la 12a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, que reconeixen la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya.

L’acte s’ha celebrat en format híbrid: de manera presencial al Centre d’El Foment de Girona i per streaming, a través del canal de YouTube de Plataforma Educativa.

En la salutació institucional hi ha hagut la intervenció del sr. Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, de Jordi Pascual, director general de Plataforma Educativa, i de Roger Casero, president de la Fundació Resilis.

Enguany, de les més de 40 propostes presentades, el jurat ha decidit que les candidatures guanyadores són:

  • Innovació Social: Kloosiv Housing SCCL
  • Emprenedoria Social: Donem Vida al Bosc de la Fundació Integra Pirineus
  • Corresponsabilitat Ciutadana: Josep Maria Solé Chavero

Kloosiv Housing SCCL

És una plataforma web cooperativa que combina eines digitals per a la intervenció social i de gestió de l’habitatge, centrada a acompanyar les persones en risc d’exclusió social per accedir a un habitatge i fomentar relacions de llarga durada dins de les unitats de convivència.

Kloosiv Housing SCCL ha estat la guanyadora de la categoria Innovació Social amb un premi de 3.000 euros.

Donem Vida al Bosc

El Projecte “Donem Vida al Bosc” de la Fundació Integra Pirineus, té com a objectiu assolir aliances amb persones, entitats o empreses amb les quals comparteixen valors per continuar promovent la inserció sociolaboral de persones en situació vulnerable o risc d’exclusió, especialment les que tenen una discapacitat intel·lectual o una malaltia mental, a través de la Gestió Forestal Sostenible i la producció de biomassa als boscos del Pirineu.

Donem vida al Bosc ha estat la guanyadora de la categoria Emprenedoria Social amb un premi de 2.000 euros.

Josep Maria Solé Chavero

El premi a la Corresponsabilitat Ciutadana és per en Josep Maria Solé Chavero, director de la Fundació Support-Girona. En Josep és un dels interlocutors indispensables en matèria de drets de les persones amb discapacitat. La seva trajectòria, des de ben jove, ha estat vinculada als serveis socials, ocupant al llarg del seu periple professional diferents càrrecs.

Aquesta categoria no té dotació econòmica, sinó que té un guardó de reconeixement i l’entrega d’un diploma i una insígnia.

Josep Maria Solé

En l’acte, també s’ha presentat la nova publicació de Plataforma Educativa que du per títol: “L’acolliment que volem”, escrit per en dr. Daniel Fierro, de l’àrea de Recerca i Gestió del Coneixement de Plataforma Educativa, i editat per la Carmen Maria Castrejón, de l’àrea d’Innovació, Aprenentatge i Impacte Social de Plataforma Educativa, i en José Lopera, psicòleg i terapeuta familiar de FASI.

“L’acolliment que volem” és una invitació a reflexionar sobre el sistema d’acolliments familiars i com podem millorar-lo entre totes. Aportant dades rellevants sobre la situació actual de l’acolliment al nostre país i arreu del món, i sobre les pràctiques tradicionals de protecció.

Per amenitzar la vetllada, l’acte ha comptat amb l’actuació de la monologuista Montserrat Marro.

Des de Plataforma Educativa volem agrair a totes les persones i entitats que han participat i ens han acompanyat en aquesta 12a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras.

Fins l’any que ve!