600885_448613741875629_1506601016_n

Premis d’Acció Social: Prometteo promet, Sara. Explica’ns una mica en què consisteix projecte i quins canvis has hagut de realitzar en el seu plantejament inicial per a la seva òptima implementació.

Sara Giménez: Prometteo va nàixer com un servei de lloguer de tablets amb rutes per la ciutat en format de vídeos amb llengua de signes. A partir d’aquesta idea vaig començar una investigació sobre el col·lectiu de persones amb discapacitat auditiva i vaig adonar-me’n de que era més interessant crear una comunitat de viatgers i fer la oferta més àmplia abarcant també bitllets de vol, reserves hoteleres i informació general de la ciutat. Això va canviar totalment l’enfoc del projecte.

PA: Com vas arribar a la idea de crear un dispositiu per millorar la qualitat de vida dels discapacitat auditius? Com vas localitzar la mancança de serveis al respecte?

SG: Tot va començar a un estudi que vaig realitzar a la universitat, a Tecnocampus Mataró-Maresme, on treballàvem amb el tema de la accessibilitat als hotels. Paral·lelament a una altre assignatura treballàvem la creació d’empresa i fomentant la emprenedoria ens van impulsar a crear un producte nou, que no existís. Aquí va néixer la primera idea del que ara és Prometteo.

Un cop vaig acabar la assignatura, seguia interessada en el tema de la accessibilitat al turisme i vaig començar a fer investigació sobre les ofertes que tenia aquest mercat fins a veure que realment, no hi havia res com el que jo plantejava.

PA:Tot emprenedor necessita suports, treball en xarxa i complicitats. Quins han estat els teus? Per què creus que han estat importants per a Prometteo?

SG:No es fàcil emprendre quan no tens ni idea de per on començar. Però com sempre dic, els joves tenim a la nostra disposició moltíssimes eines que ens poden facilitar el desenvolupament dels nostres projectes. Des de programes gratuïts amb mentors fins a concursos per a emprenedors, com el vostre, que a part d’atorgar un gran reconeixement també col·laboren amb un impuls econòmic que es bàsic al començar.

 PA:En quina fase està el teu projecte ?

SG:A finals de setembre realitzarem el llançament de la primera BETA de Barcelona en versió IOS per iphone. L’objectiu es testejar i anar millorant la BETA fins a fer la aplicació final i posteriorment començar amb la adaptació d’una altre ciutat.

 PA:Què ha suposat rebre el premi d’acció social, Maria i Mercè? Has pogut revertir-ho en quelcom concret?

SG:El premi d’acció social va ser una gran sorpresa i un gran impuls per Prometteo, sense dubte. Ha contribuït a la creació de la BETA amb l’equip de productors audiovisual i  llengua de signes. Ara tenim coberta tota la part de traducció de la informació de la ciutat en format oral i escrit Català i també en format llengua de signes catalana. La veritat és que hem fet un gran pas endavant amb aquest impuls.

PA: Quines previsions de futur tens per a la teva iniciativa?

SG:La veritat és que treballar amb una startup que toca un mercat tant segmentat amb un tema tan concret (viatgers sords) és difícil de predir. No tenim molt clar cap a on ens portarà el projecte perquè tot depèn de la reacció dels propis viatgers, el que tenim clar és que ens adaptarem a les seves necessitats i que farem el possible per a que el projecte sigui tot un èxit, i com a èxit ens referim a tenir un impacte positiu a la societat millorant la qualitat de vida d’aquestes persones.

Podeu fer un cop d’ull a Prometteo i veure-ho vosaltres mateixos.