Sabem que posar en marxa un projecte és difícil, però encara ho és més mantenir-lo durant 10 anys és per això que els Premis Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras van guardonar el projecte d’oci nocturn Vente Pa’ Ka’ a la categoria de Innovació Social de l’any passat.

Els responsables del projecte Vente Pa’ Ka’ ens han explicat que la seva acció ha permès crear una alternativa d’oci nocturn al barri de Marianao, de la població de Sant Boi de Llobregat. Aquesta agrupació de joves, des de fa 10 anys que estan creant un programa estructurat en 4 eixos: tallers culturals, activitats esportives, activitats extraordinàries i espais joves oberts no dirigits que permet ocupar la vida nocturna de joves d’entre 15 i 35 anys.

Vente Pa’ ka’ “és una iniciativa que, tot i que respon a molts objectius, no té com a finalitat enfrontar-se a altres estils d’oci juvenil (discoteques, bars, ‘botelló’, etc.). És, simplement, un espai alternatiu en el temps lliure dels joves, perquè puguin proposar noves maneres de gestionar el seu oci, des d’un vessant més saludable, cooperativa, innovadora i de promoció cultural”, ens explica l’equip del projecte. I destaquen que fins ara, han passat per les seves accions més de 8.000 joves d’entre 15 i 35 anys de Sant Boi i de poblacions veïnes consolidant-se en l’alternativa d’oci.

Guanyar el premi en Emprenedoria Social va permetre a aquest grup “celebrar el 10è aniversari com es mereixia visualitzant el projecte i els impactes aconseguits durant aquests 10 anys de funcionament i reconèixer la tasca de totes les parts implicades que han fet possible la seva realització”.

Actualment, Vente Pa’ Ka’, està treballant per aconseguir crear més activitats autogestionades pels mateixos joves. És a dir, que no només proposin i participin en les activitats sinó que s’arremanguin i liderin aquestes. D’aquesta manera posen en pràctica valors com el compromís, el treball en equip, la resolució de conflictes…valors que formen persones compromeses i vinculades amb el seu entorn.

Si voleu conèixer més detalls de l’entrevista, podeu fer-ho visitant el següent enllaç.